Hírek Sport

SZABADKÁRTYÁVAL INDULHAT SZILÁGYI ERIK

A szumós Szilágyi Erik szabadkártyát kapott a csütörtökön rajtoló Világjátékokra, melyen így 59 magyar sportoló vesz részt.

A Világjátékok Magyar Sajtócsapat tájékoztatása szerint a 85 kilogrammosok között szereplő Szilágyi kvótájával két magyar lép küzdőtérre a szumóversenyeken, mivel a nehézsúlyú Kerstner Róbert szereplése már korábban biztos volt az egyesült államokbeli Birminghamben sorra kerülő multisporteseményen.
Az olimpia műsorán nem szereplő sportágakat felvonultató Világjátékokat az olimpiához hasonlóan négyévente rendezik meg, mindig az ötkarikás játékokat követő esztendőben, és mivel a tokiói olimpiát el kellett halasztani a pandémia miatt, ez a multisport-esemény is csúszott egy évet.
A birminghami lesz a 11. Világjátékok, a sorozat 1981-ben, az ugyancsak egyesült államokbeli Santa Clarában indult. Magyar versenyző a kezdetektől volt a mezőnyben, de a 2000-es sporttörvény után 2005-ben, Duisburgban indult először egységes magyar csapat.
Legutóbb, 2017-ben Wroclawban 14 érmet – hat aranyat, valamint négy-négy ezüstöt és bronzot – szerzett Magyarország.
Idén 17 sportágban 59 magyar indul, a tizenegy napos multisport eseményen több mint 100 ország 3600-nál is több indulója vesz részt 34 sportágban

MTI

Related posts

SIKERESEN ÚJULT MEG A KÖZBRINGRARENDSZER

proteinadmin

A TERHESSÉGI CUKORBETEGSÉG HATÁSSAL LEHET A SZÍVBETEGSÉGEK KIALAKULÁSÁRA

proteinadmin

“A CUKORBETEGSÉG KEZELÉSÉBEN ÖSSZE TUD FOGNI A POLITIKA ÉS A TUDOMÁNY”

proteinadmin

Leave a Comment