Hírek Sport

HARMINC MAGYAR LÉP A TATAMIRA HÉTVÉGÉN

A tervek szerint harminc cselgáncsozó képviseli a magyar színeket a péntektől vasárnapig sorra kerülő, budapesti olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadalon.

A judoinfo.hu szaklap szerdai tájékoztatása szerint a nevezések száma már meghaladta a négyszázat, s legalább 69 ország küldi el legjobbjait a Papp László Sportarénába, ahol már a 2024-es párizsi játékok kvótáiért lehet pontokat gyűjteni.
A magyar válogatott vezérkara, Murakami Kijosi technikai igazgató, Ungvári Miklós férfi és Braun Ákos női szövetségi kapitány döntése nyomán a keretben sok fiatal kap lehetőséget, a rendező jogán ugyanis Magyarország minden súlycsoportban négy főt indíthat.
A viadal mindhárom napján éremesélyes magyar versenyzőnek lehet szurkolni, a jövő pénteki nyitónapon a kétszeres Grand Slam-győztes, olimpiai ötödik Pupp Réka, szombaton a háromszoros Eb-bronzérmes, Grand Slam-győztes Ungvári Attila, az Európa-bajnok Karakas Hedvig és a legutóbbi, ulánbátori GS-versenyen bronzérmes Varga Brigitta, vasárnap pedig az olimpiai bronzérmes, ugyancsak Grand Slam-győztes Tóth Krisztián, valamint a hatszoros korosztályos Európa-bajnok Sipőcz Richárd lesz a “húzónév” a hazaiak közül.
Lesznek ugyanakkor neves hiányzók is, sérülése miatt nem lehet ott a mezőnyben az Európa-bajnoki bronzérmes Özbas Szofi, ahogyan a sérüléséből felépülő, junior világbajnok Sáfrány Péter sem áll még készen a bevetésre.
A nézők számára ingyenes lesz a belépés a Grand Slam-viadalra, a jegyekhez előzetes regisztráció útján lehet hozzájutni a Magyar Judo Szövetség felületén.
A magyar csapat:
férfiak:
——-
60 kg: Feczkó Csanád (Rákosvidéke Hajtós DSE), Naji Dávid (Kaposvári JK), Andrási Márton (Mogyi-Bajai JC), Farkas Bence (Rákosvidéke Hajtós DSE)
66 kg: Gombás Bálint (Óbudai JC), Máthé Bence (BHSE), Vida András (Győri AC)
73 kg: Boros Bence (Kaposvári JK), Szegedi Dániel (Budaörsi SC), Szabó Áron (Ippon Judo Tatabánya), Tóth Botond (MTK Budapest)
81 kg: Ungvári Attila (Győri AC), Tóth Benedek (MTK Budapest), Miklósvölgyi Dániel (Ippon Judo Tatabánya), Demeter Bendegúz (MTK Budapest)
90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest), Nerpel Gergely (TFSE)
100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Vég Zsombor (Ceglédi VSE)
+100 kg: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE)
nők:
—-
48 kg: Beringer Fatime (MTK Budapest)
52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE), Gyertyás Róza (Koroncó-Tutti), Keller Rebeka (Ippon Judo Tatabánya)
57 kg: Kovács Kitti (BHSE)
63 kg: Karakas Hedvig (BHSE), Varga Brigitta (MTK Budapest)
70 kg: Gercsák Szabina (DVTK), Czerlau Jennifer (Miskolci VSC), Kovács Viktória (UTE)

MTI

Related posts

GYERMEKÁLDÁS A SPORTOLÓ PÁRNÁL

proteinadmin

A KÍNAI TAJCSI ÉS A FINN SZAUNA IS AZ UNESCO LISTÁJÁRA KERÜLT

proteinadmin

NEGYVEN ÉV LEGJOBBJAI KÖZÖTT KANYÓ DÉNES

proteinadmin

1 comment

Leave a Comment