Hírek Sport

TÓTKA MARAD AZ UTE SPORTOLÓJA

A tokiói olimpián K-1 200 méteren aranyérmes Tótka Sándor a párizsi olimpiáig az Újpesti Torna Egylet (UTE) sportolója marad.

Az olimpiai, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Tótka Sándor jövőre a nyolcadik idényét kezdi meg az UTE sportolójaként, és a 2024-es párizsi olimpiáig biztosan a klubnál kajakozik. A 27 éves versenyzős ünnepélyes keretek között írta alá szerződését Őze István klubigazgató irodájában. Az eseményen jelen volt Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályának vezetője, valamint Kárai Péter, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke, Tótka Sándor menedzsere is  – áll a lila-fehér egyesület csütörtöki hírlevelében.
“Számítottunk arra az olimpia előtt, hogy Sándor jó eredményt fog elérni, de az aranyérem csak titkos álmunk volt, mert a sprinttávon egyetlen versenyző sem mehet biztosra, bármilyen jó formában van – mondta Őze István, az UTE klubizgatója. – Sportolónk rácáfolt erre a megállapításra, ebben a szezonban stabilan a legjobb volt az Európa-bajnokságon és Tokióban is, aranyérmével hatalmas örömet szerzett a klub szurkolóinak. Sajnos, a K-1 200 méter lekerült az olimpiai programról, de biztos vagyok benne, hogy Sanyi a hosszabb távokon is eredményes lesz, éppen ezért írtunk vele alá egy újabb szerződést Párizsig.”
A jelenleg pihenőjét töltő Tótka Sándor csak néhány hét múlva áll újra edzésbe. A párizsi olimpiai számok közül 500 méteren párosban és négyesben is volt már világbajnoki érmes, így bizakodva kezdi meg az újabb ötkarikás ciklust az újpesti egyesületben.
“Nem volt kérdés, hogy ha rajtam múlik, maradok a klubnál – nyilatkozott Tótka Sándor. – A tokiói győzelmem után is elmondtam, Újpesten rögtön befogadtak, amikor a fővárosba költöztem, és úgy érzem, hogy az évek alatt sikerült beilleszkednem a lila-fehérek családjába. Ráadásul a következő három évre is nagyon korrekt ajánlatot kaptam Őze Istvántól és a klubtól, amit örömmel írtam alá.” – tette hozzá az olimpiai bajnok, aki továbbra is Hüvös Viktor edző irányításával folytatja pályafutását.

MTI

Related posts

KIHIRDETTÉK 2021 LEGEREDMÉNYESEBB HAZAI SPORTEGYESÜLETÉT

proteinadmin

ROMÁNIA SÚLYEMELŐIT ELTILTHATJÁK A TOKIÓI OLIMPIÁTÓL

proteinadmin

MEGVAN A MAGYAR TENISZ SZÖVETSÉG ÚJ FŐTITKÁRA

proteinadmin

9 hozzászólás

Leave a Comment