Hírek Sport

VÉGET ÉRT A SPECIÁLIS OLIMPIA NYÁRI NEMZETI JÁTÉKOK ESEMÉNYSOROZATA

Véget ért a VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékok háromnapos eseménysorozata, amelyen 55 egyesület mintegy 800 sportolója vett részt Szentesen, Szegváron és Szegeden.

Az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolók legnagyobb hazai seregszemléjén 16 sportágban – asztaliteniszben, atlétikában, bocsában, bowlingban, erőemelésben, görkorcsolyában, cselgáncsban, kerékpárban, kézilabdában, kosárlabdában, labdarúgásban, mozgásélményben (MATP), teniszben, tollaslabdában, tornában és úszásban – tartottak versenyeket.
A szervezők tájékoztatása szerint a speciális sportolók küzdelmeit korábbi sikeres sportolók és sportvezetők is megtisztelték: a négyszeres olimpiai bajnok úszó Darnyi Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a szintén olimpiai aranyérmes Wladár Sándor, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, az öttusában olimpiai bajnok Fábián László és a birkózásban olimpiai első Növényi Norbert egyaránt a helyszíneken szurkolt a versenyzőknek, és ők adták át az érmeket is a speciális olimpikonoknak.
Speciális Olimpia Nyári Világjátékokat négyévente rendeznek, a következőre 2023 nyarán, Berlinben kerül sor, a Nemzeti Játékok versenyei a Világjátékok elő-válogatójának is tekinthetők.
A Magyar Speciális Olimpia Szövetség 1989 óta szervezi az enyhe, a közép, a súlyos és a halmozottan értelmi fogyatékossággal élő emberek rendszeres edzés- és versenyprogramját.

MTI

Related posts

PYTEL GERGŐ ÉS SÁNDORHÁZI VIVIEN NYERTE A TOLLASLABDÁZÓK BAJNOKSÁGÁT

proteinadmin

KINEVEZTÉK A BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG ELNÖKÉT

proteinadmin

NEM RENDEZIK MEG AZ OLIMPIA ÖKÖLVÍVÓTORNÁJÁRA KVALIFIKÁLÓ EURÓPAI VERSENYT

proteinadmin

Leave a Comment