Hírek Sport

HIVATALOS LETT NAVAB NASZIRSELAL OLIMPIAI ARANYA

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan is megerősítette, hogy az irániak súlyemelőjét, Navab Naszirselalt illeti meg a 2012-es londoni játékok aranyérme a férfiak 105 kg-os kategóriájában – adta hírül az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz portál.

Naszirselal eredendően másodikként végzett, a nyolc évvel ezelőtti minták NOB által elrendelt újraelemzésekor azonban tavaly kiderült, hogy a győztes ukrán Olekszij Torohtij doppingolt, ezért megfosztották aranyérmétől.
Az iráni mögött az új rangsor szerint a lengyel Bartlomiej Bonk az ezüstérmes, míg a bronz az üzbég Ivan Jefremové. Utóbbi Londonban az ötödik lett, de most két helyet is előreugrott, mivel az eredendően negyedik üzbég Ruszlan Nurugyinov is rajta vesztett a doppinghasználaton, amire ugyancsak az olimpián levett mintájának megismételt analízisekor derült fény.
Módosult a férfiak 56 kg-os kategóriájának londoni dobogós sorrendje is a bolgárból lett azeri Valentin Hrisztov kizárását követően. Az eredetileg harmadik Hrisztov diszkvalifikálása nyomán a vietnami Tran Le Quoc Toan lépett elő olimpiai bronzérmessé.

MTI

Related posts

ARANYÉRMES LETT SASTIN MARIANNA

proteinadmin

RAMOS NEM LESZ SZÉKBÍRÓ A WILLIAMS TESTVÉREK MECCSEIN

proteinadmin

EGY ÉVES ELTILTÁST KAPOTT BURJÁN CSABA

proteinadmin

Leave a Comment