Hírek Sport

HISZEK BENNED!

A HISZEK Benned! Sport Program II. alprogramjának ötödik pályázati ütemében újabb 419 sportszervezet részesült támogatásban, átlagosan közel 600 ezer forint értékben.

A Programra minden olyan látványcsapatsport-támogatásban nem részesülő sportszervezet jelentkezhetett, amely országos sportági szakszövetség tagszervezeteként működik. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága a Sportegyesületek Országos Szövetségével (SOSZ) együttműködve olyan fejlesztéseket támogat, amelyek célja a kis- és közepes sportegyesületek utánpótlás bázisának megtartása és bővítése.
A SOSZ csütörtöki közleménye emlékeztet rá, hogy a program kifejezetten azoknak a kis- és közepes sportegyesületeknek jelent hatalmas segítséget, amelyek más sportágfinanszírozási támogatásban nem részesülhetnek.
A HISZEK Benned! Sport Program II. alprogramjának köszönhetően a 2016 óta eltelt négy évben pályázati úton, összesen 1322 támogatási szerződés keretében 950 millió forint támogatás került a hazai kis- és közepes sportszervezetekhez. Amint a SOSZ írja, a program népszerűségét a jelentkezők magas száma is bizonyítja, az ötödik pályázati ütemben 910 sportszervezet 1221 szakosztálya, 102 sportági szakágban nyújtott be pályázatot, közel 2,5 milliárd forint értékben.
Az elmúlt négy évben ennek a programnak köszönhetően több ezer fiatal kezdett el versenyszerűen sportolni a kis- és közepes egyesületekben, az V. ütemben nyújtott támogatások pedig tovább segítik az utánpótláskorú sportolók számának bővülését – olvasható a tájékoztatásban.

MTI

Related posts

MIKE TYSON ÉS HOLYFIELD IS VISSZATÉR A SZORÍTÓBA

proteinadmin

MILÁK KRISTÓF REMEK IDŐVEL NYERT

proteinadmin

BEJELENTETTE VISSZAVONULÁSÁT MARIJA SARAPOVA

proteinadmin

Leave a Comment