Hírek Sport

BENYÚJTOTTA PÁLYÁZATÁT A WAKO

Benyújtotta a teljes jogú tagságért írt pályázatát a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (NOB) a kick-box világszövetség, a WAKO.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a NOB múlt péntekig adott határidőt a WAKO-nak a pályázat eljuttatására, aminek a világszövetség eleget is tett. A dokumentum összeállításában magyar részről a már visszavonult, tízszeres világbajnok Mórádi Zsolt segédkezett, aki elárulta, hogy a 12 fős munkacsoport három hónapon át dolgozott a pályázat elkészítésén.
“Elszigetelten dolgoztunk, mert a világszervezet vezetése tisztában volt azzal, hogy ez a munka mérföldkő lehet a sportág életében. Nem akarták, hogy bármilyen negatív hatás érhesse a munkacsoport tagjait, ezáltal a pályázatot is, így jobbnak látták, ha teljesen függetlenek maradunk a külső környezettől” – nyilatkozta a sportág történetének legeredményesebb versenyzője, hozzátéve, hogy a NOB ötvenpontos feltételrendszere alapján rakták össze anyagukat és ebből öt pont megírása rá hárult.
A NOB két éve ismerte el hivatalosan a WAKO-t, melynek teljes jogú tagságáról a tervek szerint jövő áprilisban dönt majd. A Magyar Kick-box Szövetség kiemelte: pozitív elbírálás esetén a sportág számára elérhető közelségbe kerülhet a 2028-as olimpiai szereplés.
“Ha elutasítanák a pályázatot, akkor is kijelenthető, hogy az elmúlt években új szintre jutott a kick-box, és csak idő kérdése, mikor kerülhet fel az olimpia programjára. Ám ha jövőre sikerülne belépni a NOB teljes jogú tagjai közé, elérhető közelségbe kerülne a 2028-as olimpia. Bár még a NOB-tagság sem jelenti automatikusan az ötkarikás játékokra kerülést, Los Angeles tényleg karnyújtásnyira kerülne, ami még érintené a jelen generáció fiatalabb sportolóit” – jegyezte meg a WAKO sportolói bizottságát vezető Mórádi Zsolt.
A közlemény kitért arra is, hogy a NOB döntéséig a kick-boxosok világszerte lobbizni fognak, mert ugyan “az írott anyag objektív alapokon nyugszik, léteznek szubjektív elemei, amelyeket a diplomáciai kapcsolatok erősíteni tudnak, a pozitív nyomásgyakorlásból pedig a többi magyar kick-boxos sportdiplomata is kiveszi majd a részét”.

MTI

Related posts

A VEZETŐEDZŐ EGYÜTT TARTANÁ AZ FTC JÉGKORONGCSAPATÁT

proteinadmin

BRONZÉRMES A NŐI KARDVÁLOGATOTT

proteinadmin

A GARDA-TAVON TRÉNINGEZIK ÉRDI MÁRIA

proteinadmin

Leave a Comment