Hírek Sport

MINDEN ESHETŐSÉGRE FELKÉSZÜLNEK A LONDON MARATHONON

Hugh Brasher versenyigazgató szerint az is elképzelhető, hogy csak a legjobb futók indulhatnak majd el az idei London Marathonon.

Brasher úgy fogalmazott, ez az egyik lehetséges forgatókönyv a tíz közül, amelyek “állandóan változnak”.
A viadalt vasárnap rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt október 4-re halasztották.
Tavaly közel 43 ezer futó vett részt rajta, idén pedig a világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge és az etióp Kenenisa Bekele párharcával harangozták be a szervezők.
“Reméljük, hogy októberben is eljönnek, de jelenleg nem tudjuk, mi fog történni” – idézte a BBC Brashert. “A versenyt teljességében kell néznünk, a 750 ezer várható nézővel, az orvosi ellátással, a jótékonysági eseményekkel. Körülbelül tízféle forgatókönyvünk van, és mindegyik egyfolytában változik.”
A Tokió Marathont márciusban szinte üres utcákon rendezték csak a top futók részvételével. A London Marathont ugyancsak a világ hat nagy, 42,195 kilométeres versenye között tartják számon (a tokiói mellett a továbbiak: Boston, Berlin, Chicago és New York). Brasher azt mondta, kapcsolatban vannak a többi “major” viadal versenyigazgatójával, és néhány “radikális ötlet” is felmerült, de ezekről nem árult el részleteket.

 

MTI

Related posts

ROSSI SZERINT WALESBEN BÁTRABBAN KELL KEZDENÜNK

proteinadmin

MAGYAR A DÉLI SARKON

proteinadmin

MESSI A LEGJOBB FUTBALLISTA

proteinadmin

Leave a Comment