Hírek Sport

VAKCINA NÉLKÜL TOVÁBBRA IS KÉRDÉSES LEHET AZ OLIMPIÁK SORSA

Amennyiben addig nem fejlesztik ki a koronavírus elleni vakcinát, a tokiói olimpia és paralimpia 2021-es rendezése sem reális – véli az Edinburgh-i Egyetem közegészségügyi professzora, Devi Sridhar.

A játékokat a világméretű járvány miatt halasztották idén nyárról jövőre, a tervezett időpont július 23. és augusztus 8., a paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között kerülhet sor.
Az Egyesült Államokban született szakember szerint csak megfelelő oltással képzelhető el a két esemény 2021-es megtartása.
“Úgy gondoltam, a vakcina kifejlesztése egy-másfél évet vesz igénybe, de a legfrissebb hírek szerint talán hamarabb is meglesz. Ha egy éven belül sikerül előállítani, akkor reális lehet a jövő évi rendezés” – idézte a BBC híradását az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz portál.
“Amennyiben viszont nem történik meg a tudományos áttörés, úgy gondolom, nem reális a jövő nyári olimpia. Helyes döntést hoztak a halasztással, de újra kell majd vizsgálni a helyzetet” – tette hozzá.
Sridhar a Globális Egészségügyi Irányítási Program alapító igazgatója, és az ebolával kapcsolatos globális válaszlépésekkel foglalkozó független testület társelnöke.
Az ötkarikás házigazda Japánban pénteken az egész országra kiterjesztették és május 6-ig meghosszabbították a rendkívüli állapotot a járvány miatt. Világszerte több mint 2,24 millió a fertőzöttek és több mint a 154 ezer a halálos áldozatok száma.

 

MTI

Related posts

KINEK ADNÁ MESSI AZ ARANYLABDÁT?

proteinadmin

MAGYAROK INDULNAK A K2- RE

proteinadmin

MEGSÉRÜLT VÖRÖS VIRÁG

proteinadmin

Leave a Comment