Hírek Sport

A NEMZETKÖZI PARALIMPIAI BIZOTTSÁG IS TÁMOGATJA AZ OLIMPIA ELHALASZTÁSÁT

Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elnöke a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia elhalasztásáról szóló hírre úgy reagált, hogy helyes döntés született.

“Az egészség és az emberi élet védelme mindig is a legfontosabb, a mostani világjárvány idején pedig bármilyen sporteseményt megrendezni egyszerűen lehetetlen. Abszolút helyes a döntés, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztják a 2020-as paralimpiai játékokat” – nyilatkozta a brazil sportdiplomata a szervezet honlapján.
Hozzátette: a sport most nem a legfontosabb dolog, az emberi élet védelme az, ezért mindent el kell követni azért, hogy a vírus terjedése lelassuljon vagy megszűnjön.
“A Covid-19 betegség mára már szinte a világ minden országát érinti, az ismert fertőzöttek száma pedig az elmúlt tíz nap alatt majdnem megötszöröződött. Egy olyan időszakban, amikor óriási térségek vannak vesztegzár alatt, munkahelyek és üzletek zárva tartanak és az embereket arra kérik, hogy ne mozduljanak ki otthonról, egyszerűen nincs értelme tovább kergetni az álmot, hogy a tokiói játékokat idén meg lehet rendezni. A halasztás volt az egyetlen logikus lépés ebben a helyzetben.” – fogalmazott Andrew Parsons.
Az IPC elnöke szerint a jövő évi paralimpia az emberiség összefogásának látványos, globális ünneplése lehet.
“A köztes időben pedig felvesszük a kapcsolatot a sportolóinkkal, a nemzeti paralimpiai bizottságokkal és azokkal a nemzetközi sportszövetségekkel, amelyeket érint a halasztás” – hangsúlyozta a dél-amerikai sportvezető.
A tokiói olimpia és paralimpia jövő évre halasztásáról kedden született döntés. A paralimpiára augusztus 25. és szeptember 6. között került volna sor a japán fővárosban. Új időpont – akárcsak az olimpia esetében – egyelőre nincs.

Related posts

AZ OLASZ ÉLVONALBAN FOLYTATJA VOJVODA DÁVID

proteinadmin

FIATAL KORA MIATT NEM KAPHATOTT DÍJAT ANSU FATI

proteinadmin

A KARANTÉNIDŐSZAK A GYEREKEK SÚLYÁRA IS KEDVEZŐTLENÜL HATOTT

proteinadmin

Leave a Comment