Edzés tippek Sport

A SÉRÜLÉSEK MEGELŐZÉSÉT IS MEG KELL TANULNIUK A BIRKÓZÓKNAK

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) bíróképző programjába új elemként beépíti a sérülések megelőzésének oktatását.

Az insidethegames.biz oldal híre szerint az UWW a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpia tapasztalatainak kiértékelését követően alkotta meg az oktatás anyagát, mivel Argentínában a bíróknak proaktív módon kellett beavatkozniuk a kétes helyzeteknél a súlyos sérülések elkerülése érdekében.
A program célja, hogy a mérkőzésvezetők felismerjék azokat a szituációkat, melyekből komoly sérülés alakulhat ki.
Az oktatás kidolgozásához alaposan tanulmányozták és kiértékelték a 110 versenyzővel megrendezett ifjúsági olimpia, illetve az azévi, 658 birkózó részvételével zajlott junior világbajnokságon történteket. A szövetség közlése szerint előbbin 100 versenyzőre vetítve 4,54 sérülés történt, míg utóbbin 10,64, ráadásul a sérülések a vb-n lényegesen súlyosabbak voltak, mint az ifjúsági olimpián.
“Arra a következtetésre jutottunk, hogy az azonnali és megfelelő bírói beavatkozással megelőzhetőek a veszélyes akciók és szabálytalanságok, így radikálisan csökkenteni lehet a súlyos sérülések számát a birkózásban” – jelentette ki Babak Shadgan, aki az UWW-t képviselte a nemzetközi sportszövetségek orvosi bizottsági vezetőinek találkozóján,  Monacóban.
A birkózószövetség azt is jelezte, hogy a Shadgan által az ülésen prezentált oktatási anyag kapcsán a Nemzetközi Olimpiai Bizottság orvosi bizottsága workshopot tart majd.

 

MTI

Related posts

ESKÜT TETTEK A SZERVÁTÜLTETETTEK VILÁGJÁTÉKÁRA UTAZÓK

proteinadmin

VARGA DÉNES 2019 LEGJOBB JÁTÉKOSA

proteinadmin

LÉVAI ZOLTÁN IS ARANYÉRMES LETT RÓMÁBAN

proteinadmin

Leave a Comment