Hírek Sport

ELHALASZTJÁK A BIRKÓZÓK OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓJÁT

Elhalasztják a budapesti európai olimpiai kvalifikációs birkózóversenyt, melyet a BOK Csarnokban jövő csütörtök és vasárnap között rendeztek volna.

A Magyar Birkózó Szövetség közleménye kitér rá, hogy miután a kormány a koronavírus-járvány miatt szerdán betiltotta a 100 főnél nagyobb, beltéri lebonyolítású rendezvényeket “az MBSZ illetékesei, alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, konzultáltak a nemzetközi szövetség (UWW) szerb elnökével, Nenad Laloviccsal, s végül közösen a halasztás mellett döntöttek”.
“Az MBSZ kifejezte szándékát a rangos viadal későbbi, április-májusi megrendezésre, természetesen a járványhelyzet aktuális ismeretében, s értesítette az érintett országok szövetségeit” – olvasható a tájékoztatásban.
Az idei kontinentális selejtezők közül az amerikai most kezdődik Ottawában, az európai előtt az ázsiait és az afrikai/óceániait már elhalasztották. Az április végi szófiai utolsó világselejtező a tervek szerint júniusra tolódna, hogy a földrészek előtte megrendezhessék a maguk kvalifikációját. A tavalyi nur-szultani világbajnokságról súlycsoportonként hat fő – a magyarok közül Lőrincz Tamás (kötöttfogás, 77 kg), Lőrincz Viktor (kötöttfogás, 87 kg), Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg) és Sastin Marianna (62 kg) – már kvótát szerzett a tokiói olimpiára.

 

MTI

Related posts

MOZOGJ OTTHON!

proteinadmin

MENESZTETTÉK UNAI EMERYT

proteinadmin

ÚJRA INDULTAK AZ EDZÉSEK A LANTOS MIHÁLY SPORTKÖZPONTBAN

proteinadmin

Leave a Comment