Hírek Programok Sport

ELHALASZTJÁK A BUDAPESTI FED KUPA-DÖNTŐT

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) a koronavírus-járvány miatt elhalasztja a budapesti Fed Kupa-döntőt.

A magyar szövetség (MTSZ) honlapján szerdán megjelent közlemény szerint az ITF illetékes csoportja már február eleje óta vizsgálja a koronavírus terjeszkedését és hatásait, folyamatos konzultációt folytatott független egészségügyi és utazási tanácsadókkal, valamint nemzetközi és belföldi hivatalokkal is.
“Miután alaposan megvitatták és megvizsgálták a helyzetet az ITF-elnökséggel és a magyar szervezőbizottsággal, a magyar kormány szerdai, fedett pályás eseményeket érintő döntésének fényében az ITF bejelenti az eredetileg április 14. és 19. között tervezett Fed Kupa döntő elhalasztását” – áll az MTSZ weblapján.
A közlés szerint a szervezet felveszi a kapcsolatot azokkal a szurkolókkal, akik már megvették a jegyüket a budapesti döntőre.
“Az ITF elkötelezett abban, hogy még 2020-ban megrendezésre kerüljön a Fed Kupa-döntő és folyamatos kapcsolatban áll minden kulcsfontosságú érintett féllel – beleértve a magyar kormányt, a Magyar Tenisz Szövetséget, valamint a női versenyeket szervező WTA-t – annak érdekében, hogy egy mindenki számára megfelelő új időpontot találjanak” – fogalmaz a közlemény.
David Haggerty, az ITF elnöke elmondta: elképesztően csalódottak, hogy meg kellett hozniuk ezt a döntést, azonban nem kockáztathatják a játékosok, kapitányok, szervezők, illetve a nézők biztonságát és egészségét.
A kormány szerdán éjféltől megtiltotta a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását.

 

MTI

Related posts

NŐK A SPORTBAN ÉS A SPORTMÉDIÁBAN

proteinadmin

ERŐS OKTÓBER ELŐTT ÁLL MILÁK KRISTÓF

proteinadmin

KÉT ARANYAT HOZ HAZA HOSSZÚ KATINKA BERGENBŐL

proteinadmin

Leave a Comment