Programok Sport

REKORD JELENTKEZÉS A BOCSKAI ÖKÖLVÍVÓ VERSENYEN

Az idei lesz minden idők legnagyobb Bocskai István nemzetközi ökölvívó versenye – jelentették be pénteken a szervezők.

Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) szakmai társelnöke jelezte: eddig 33 ország 244 versenyzője (56 nő és 137 férfi), köztük 51 magyar öklöző nevezett a versenyre, amelyet 64. alkalommal rendeznek meg Debrecenben, február 3-7-én. Összehasonlításul elmondta, hogy tavaly 185 résztvevője volt a viadalnak.
A debreceni eseményt sokan az olimpiai kvalifikációs versenyek előtti felkészülésnek tekintik, ezért a nagyfokú érdeklődés – hangoztatta szakmai vezető.
Az idei viadalon olyan klasszisok is szerepelnek, mint a francia Sofiane Oumiha, a férfiak 63 kilogrammos súlycsoportjának 2017-es világbajnoka, a riói olimpiai ezüstérmese, vagy a tavalyi női világbajnokságon aranyérmes orosz Zenfira Magomedaljeva (75 kg) és honfitársa, az Európa-bajnok Szvetlana Szolujanova (51 kg).
A Bocskai Erdei szavai szerint a magyarok számára is fontos a március közepén Londonban sorra kerülő európai, és a májusi párizsi világkvalifikációs torna előtt. A szakmai elnök kérdésre válaszolva a szövetség elvárásáról azt mondta: “legyen magyar olimpiai résztvevő, minél több, annál jobb”.
Balzsay Károly, a magyar ökölvívó válogatott szövetségi kapitánya azt emelte ki, hogy most először lesz négy helyett ötnapos a viadal, így pedig a komoly indulói létszám ellenére sem kell egy-egy népesebb súlycsoportban két csoportba sorolni a versenyzőket, tiszta kép alakul ki a sorrendet illetően.
“A magyar versenyzők jó felkészültségi állapotban várják a debreceni találkozót” – mondta a szakvezető, aki “harcos hozzáállást vár a versenyzőitől”, ugyanakkor – mint jelezte – március közepére, az európai kvalifikációs tornára kell csúcsformában lenniük.
Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta, nagy számú helyi érdeklődőt várnak a versenyekre az Oláh Gábor utcai sportcsarnokba. A jegyárakat évek óta nem emelték, az idén pedig az önkormányzat önálló eseményoldalt indít a közösségi médiában, ahová várják a résztvevők fotóit, élménybeszámolóit a versenyekről – tette hozzá.

 

MTI

Related posts

HOGYAN ALAKUL A KÖVETKEZŐ IDÉNY A NEMZETKÖZI KOSÁRLABDAKUPÁKBAN?

proteinadmin

AYRTON SENNA LEGENDÁJA HALHATATLAN

proteinadmin

GYÁSZOL A JÉGKORONG VILÁG

proteinadmin

Leave a Comment