Hírek Sport

2026 LEHET A SÍCSAPATUNK OLIMPIAI ÉVE

Miklós Edit, a Magyar Sí Szövetség elnöke szerint a 2026-os téli olimpiára érhet be az a sícsapat, amely jelenleg az országot képviseli a nemzetközi versenyeken.

A sportvezető kedden az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy ennek ellenére vannak olyan sportolók, akiknek szereplésében szinte biztos a 2022-es, pekingi játékokon. Példaként a síugró Vörös Virágot említette, aki rendszeresen szerepel a legmagasabb szinten, azaz a világkupaversenyeken, múlt hétvégén például 37. lett.
A versenyzőként lesiklásban olimpiai hetedik Miklós Edit kiemelte a hódeszkás Fritz Botondot is, aki Big Air és slopestyle-ban is jól szerepel Európa- és világkupa-viadalokon, de múlt héten felkartörést szenvedett edzésen. Róla azt mondta, hogy valószínűleg jövő év elején tud majd visszatérni.
“Fontos megmutatni, téli sportokban is olimpiai szereplők tudunk lenni, és nemcsak szereplők, hanem jó eredményt is tudunk elérni” – mondta Miklós Edit. Hozzátette: a síkrosszos Papp Koppány is indul már a vk-sorozatban, de ő még csak “tapogatózik”. Esetében az a cél, hogy a következő idényre, amikor megkezdődik az olimpiai kvalifikáció, felvegye a ritmust.
Miklós Edit arról is beszámolt, amióta Szőcs Emőke a szövetségi kapitány, a sílövők nagyon sokat fejlődtek, ennek köszönhetően a jövő évi világbajnokságon minden bizonnyal két férfi és egy női versenyző indulhat majd.

 

MTI

 

Related posts

AZ EMBEREK KÖZEL KILENCVEN SZÁZALÉKA ELÉGEDETLEN A TESTSÚLYÁVAL

proteinadmin

HOSSZÚ KATINKA A BIZONYTALANRA KÉSZÜL

proteinadmin

FEJENKÉNT 100 MILLIÓÉRT SZÁLL RINGBE FURY ÉS JOSHUA

proteinadmin

Leave a Comment