Hírek Programok Sport

MEGVAN A NŐI FED KUPA DÖNTŐJÉNEK SZÍNTERE

A Papp László Sportarénában rendezik jövő áprilisban a női tenisz Fed Kupa döntőjét.

A Magyar Tenisz Szövetség keddi sajtóközleménye szerint a szervezet a kormányzattal karöltve már elkezdte a finálé előkészítését, melynek nemcsak jövőre, hanem 2021-ben és 2022-ben is Budapest lesz a házigazdája.
“A szervezési munkákkal jól haladunk, folyamatosak a szakmai egyeztetések a Nemzeti Sportügynökség kollégáival, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy a nemzetközi női tenisz igazi ünnepének adjon otthont Budapest jövő tavasszal – mondta Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, a Fed Kupa-döntő versenyigazgatója. – Biztosak vagyunk abban, hogy a magyar Fed-kupa csapat számára is nagy lökést jelenthet, hogy a rendezésnek köszönhetően alanyi jogon vehet részt a döntőben, és hazai pályán versenyezhet a világ legjobb válogatottjaival, remélhetőleg a legerősebb összeállításában” – tette hozzá a szövetség főtitkára.
A hírlevélből kiderül, hogy a döntő sorsolását február 11-én tartják a Szépművészeti Múzeumban, Billie Jean King, a Fed Kupa nemzetközi nagykövete, a történelem egyik legjobb női teniszezője részvételével.
Az újjászervezett Fed Kupa selejtezőit február 7-8-án vívják, és a nyolc győztes csatlakozik az április 14. és 19. közötti, 12 csapatos finálé biztos résztvevőihez: a házigazda magyarokhoz, az idén döntős ausztrálokhoz és franciákhoz, valamint a szabadkártyás csehekhez.
Az összdíjazás 12 plusz 6 millió dollár: előbbiből a játékosok, utóbbiból a szövetségek részesülnek.

 

MTI

Related posts

VISSZATÉRT A SZÁRAZFÖLDRE RAKONCZAY GÁBOR

proteinadmin

PUTYIN AZ ISKOLAI TANTERV RÉSZÉVÉ TENNÉ AZ E-SPORTOT

proteinadmin

A CUKORBETEGSÉG ÉS AZ ÖNGYÓGYÍTÁS

proteinadmin

Leave a Comment