Hírek

MAGYAR SIKER A SPARTAN VILÁGBAJNOKSÁGAIN

Az elmúlt két hétvégén rendezték meg a Spartan akadályfutó versenysorozat trifecta- és ultra-világbajnokságait, amelyen számos magyar siker született.

A sportág “őshazájában”, Spártában az úgynevezett trifecta vb-n találkoztak a legjobbak, itt a sorozat klasszikus három távját, a Supert (minimum 13 kilométer, 25 akadállyal), a Sprintet (minimum 5 kilométer, 20 akadállyal) és a Beastet (minimum 19 kilométer, 30 akadállyal) kellett teljesíteni, a végeredményt pedig az összidő határozta meg.
A legjobb eredményt az Age Group kategóriában induló versenyzők közül Szabó Dávid érte el Görögországban, aki korcsoportjában (férfi 25-29) címét megvédve ismét aranyérmet szerzett, ráadásul minden korosztályt figyelembe véve az összes távon ő volt a leggyorsabb ebben a kategóriában. Matyasi Gábor (férfi 50-54) és Maklári-Papp Judit (női 45-49) a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A 25-30 fokban rendezett versenyen közel 50 fős küldöttség képviselte Magyarországot.
Az elmúlt hétvégén a legendás svédországi síversenyek helyszíne, Are adott otthont a legkeményebb viadalnak, azaz az ultra-világbajnokságnak, ahol a 30 országból érkezett résztvevőknek 24 órán belül kellett minél több kört megtenniük egy 8 kilométeres pályán, téli időjárási körülmények között – a mínusz 10 fokos hideg miatt jeges terepet és lefagyott akadályokat leküzdve. A viadal nagy részét a versenyzők teljes sötétségben teljesítették, mivel ebben az időszakban csupán hét és fél órán keresztül van világos a skandináv városban.
Az Age Group kategóriában induló magyarok közül Fehér Richárd 13 körös teljesítményével a kategória legjobbjaként megnyerte korcsoportját (férfi 30-34). Vitkai Elemér 10 körével is a dobogó legfelső fokára állhatott (férfi 50-54), ezzel megvédve tavaly szerzett címét. Setény Klára (női 30-34) bronzérmet nyert.
Magyarországon idén három helyszínen rendeztek Spartan versenyeket, márciusban Nagykanizsán, júniusban Eplényben, októberben pedig Kazincbarcikán. Ezeken a viadalokon közel 23 ezer felnőtt és ötezer gyermek indult.
A jövő évi első verseny Veszprémben lesz áprilisban, az esemény különlegessége, hogy a rendezvény együttműködő partnere a Magyar Honvédség – a regisztrációt már megnyitották a Sprint és Super távon sorra kerülő versenyekre.

 

MTI

Related posts

GIGA GÖRPAK BERUHÁZÁS

proteinadmin

RENDBEN VAN A MAGYAR ANTIDOPPING CSOPORT

proteinadmin

MEGVÁLTOZOTT AZ UWW VILÁGBAJNOKSÁG HELYSZÍNE

proteinadmin

1 comment

Leave a Comment