Hírek Programok

AZ FTC IS INDUL A KONTINENTÁLIS KUPÁN

A Ferencváros jégkorongcsapata 19 év után visszatér az európai porondra, mivel elindul a második számú sorozatban, a Kontinentális Kupában.

Az FTC honlapjának pénteki beszámolója felidézi, hogy az 1997-ben létrejött KK-ban eleinte három, majd két magyar csapat indulhatott, manapság viszont már csak a bajnok szerepelhet.
A lebonyolítási rendszer szerint az első csoportkör négy csapata közül egy jut tovább a második fordulóba, ahol nyolcan szerepelnek két csoportra osztva. Ebben a fázisban csatlakozik az Erste Liga győztese, a Ferencváros is. A csoportköröket mindig egy helyszínen rendezik, egy-egy hosszú hétvégén. A csoportokból egy-egy csapat jut tovább a harmadik körbe, ahol újabb hat rivális csatlakozik. A két négyes csoportból két-két együttes kerül a négyes döntőbe.
A Kontinentális Kupa sorsolását jövő pénteken rendezik Budapesten. Az biztos, hogy az európai porondra 19 év után visszatérő FTC-Telekom nem rendez csoportkört, tehát biztosan külföldi helyszínre utazik, várhatóan októberben.

 

MTI

Related posts

KÉT MAGYAR A TEQBALL-VILÁGBAJNOKSÁGON

proteinadmin

ÚJ VEZETŐEDZŐ AZ AC MILAN ÉLÉN

proteinadmin

A HAZAI SPORTÉLET TÁMOGATJA A NOB DÖNTÉSÉT

proteinadmin

Leave a Comment