Hírek

KÉT ÚJ ATLÉTIKAI PÁLYA ÉPÜL SZEGEDEN

Kormányzati támogatással 2,1 milliárd forintból két atlétikai pálya fejlesztése indulhat el Szegeden a Modern városok program keretében – jelentette be Bartók Csaba, a Fidesz helyi elnöke csütörtökön a Tisza-parti városban.

A politikus sajtótájékoztatóján elmondta, a SZVSE-pálya felújítása és az egyetemi sportközpont területén egy új atlétikai centrum kialakítása kapcsolódik a városban folyó sportberuházásokhoz: az ifjúsági centrum és a fedett uszoda építéséhez.
Az SZVSE – a város által évtizedek óta magára hagyott – sporttelepén 550 millió forintból nemzetközi szabványoknak megfelelő, nyolcsávos, világítással rendelkező modern pályát alakítanak ki. Építenek egy diszkosz és egy kalapácsvető dobópályát, egy füvesített gerelyhajító nekifutót, két súlylökő-pályát, és teljes atlétikai eszközgarnitúrát kap a létesítmény – közölte az egykori válogatott kézilabdázó.
A Szegedi Tudományegyetem sportközpontjában szintén nemzetközi szabványoknak megfelelő, nyolcsávos, világítással rendelkező futópályát, valamint egy hatsávos, 80 méteres futópályát, egy magasugróhelyet, diszkosz és kalapácsvető dobópályát, két súlylökő-pályát alakítanak ki. Az 1,6 milliárd forintos beruházás keretében épül egy 300+100 főt befogadó lelátó, konditerem, és egy 80-100 férőhelyes öltözőblokk is – ismertette a fejlesztés részleteit Bartók Csaba.
A fideszes politikus kitért arra, a helyi fejlesztésekben csak a polgári, jobboldali kormányra számíthatnak a szegediek. A szocialisták soha annyi beruházást nem hoztak a városba, mint amennyit 2010 óta a kormány. “A nagyszabású fejlesztéseket, a város arculatát meghatározó beruházásokat csak a polgári kormánytól remélhetjük” – tette hozzá.
Kérdésre válaszolva Bartók Csaba elmondta, a beruházások tervei már elkészültek. A SZVSE sporttelepének fejlesztése csak a pályát érinti, így azt hamarabb birtokba vehetik majd a sportolók, de reményei szerint már akár jövőre meg is valósulhatnak a beruházások.

 

MTI

Related posts

KÉSZÜL A MAGYAR SPORTCSILLAGOK FALA

proteinadmin

DEMBÉLÉ MARAD A CSAPATÁNÁL

proteinadmin

FRANCIA ÉLSPORTOLÓK A SZEXUÁLIS ERŐSZAK ELLEN

proteinadmin

Leave a Comment