Hírek

EGÉSZSÉGES ALVÁS-EGÉSZSÉGES ÉLET

Az egészséges alvás az egészséges élet része, erről mégis kevés szó esik – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, az alvás március 15-i világnapjának alkalmából rendezett eseményen.

Horváth Ildikó azt mondta, a nyugati világ technológiai átalakulása olyan alvási szokásokat alakított ki, amelyek nem természetesek az emberi szervezetnek.     Mivel a megfelelő alvás fontos az egészséghez, mindenkinek saját felelőssége, hogy időben feküdjön le aludni – közölte, hozzátéve, a felnőttek ezzel példát mutatnak a gyerekeiknek.
Az államtitkár kitért arra is: a Három generáció az egészségért pályázat célja, hogy javuljon az egyes települések lakosságának egészségi állapota. Előrehaladni együttműködésben, közös döntésekkel lehet – emelte ki Horváth Ildikó.
G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke közölte, az európai uniós felnőtt lakosság 29,6 százalékának, a magyar lakosság 31,3 százalékának van alvásproblémája.
Az eseményen kiosztott közlemény szerint májusban alvásterapeuta képzés indul Magyarországon. A képzés megkezdéséhez szakirányú felsőfokú végzettséggel kell rendelkezni, a teljesítéséhez pedig három év gyakorlati idő is szükséges.
A rendezvényen bemutatták az alvásról, alvásproblémákról szóló Magyar Alváskönyvet, és átadták a Sleepfriendly Hotel (Alvásbarát Szálloda) díjat, amelyet a Hilton Budapest és a Mala Garden Siófok nyert el.

 

MTI

Related posts

DAGAD AZ OROSZ SÚLYEMELŐ BOTRÁNY

proteinadmin

TÖBB EZREN EVEZTÉK ÁT A BALATONT

proteinadmin

AZ FC BARCELONA TÚL KÉSZADNI A CSATÁRÁN

proteinadmin

Leave a Comment