Egészség Táplálkozás

EGÉSZSÉGES ÉTELEKKEL ÉS ITALOKKAL FESZTIVÁLOZHATUNK A BÁLNÁBAN

Több mint 40 magyar és külföldi termelő mintegy 150 természethű bora lesz kóstolható az 9. Mitiszol? fesztiválon szombaton a Bálna Budapest épületében, ahol számos, organikus alapanyagokat használó gasztrokiállító is várja a látogatókat.

Új helyszínen és számos új kiállítóval jelentkezik idén Magyarország és a régió egyetlen organikus, biodinamikus és natúr borkóstolója – közölték az MTI-vel a szervezők.
Az első években Terra Hungarica Borszalon néven megrendezett Mitiszol? fesztivál azzal a céllal indult, hogy a természet- és tájhű gazdálkodásra törekvő, Kárpát-medencei birtokokat tömörítő Terra Hungarica szervezethez csatlakozott termelőket mutassa be egy “emberléptékű” sétáló kóstolón. A rendezvény a kezdetek óta jelentősen bővült, és immár hasonló szellemiségben dolgozó külföldi – idén osztrák, olasz, francia, spanyol és csehországi – pincészeteket is vendégül lát.
Lehetőség lesz azonban más organikus termékek kóstolására is: a látogatók pálinkákkal, ginekkel, specialty kávékkal, kisüzemi sörökkel, szörpökkel, gyümölcslevekkel, természetes ivóvizekkel, sőt még kozmetikumokkal is találkozhatnak.
A természethű borok és egyéb italok mellett organikus alapanyagokból, adalékok nélkül készült ételeket is kóstolhatnak majd az érdeklődők, akik külön jeggyel három workshopon is elmélyíthetik az organikus borokkal kapcsolatos tudásukat.

 

MTI

Related posts

TÖREKEDNI KELL A HELYES ANTIBIOTIKUM-HASZNÁLATRA

proteinadmin

Cink: miért van rá szükség?

proteinadmin

SÚLYOS KÖVETKEZMÉNNYEL JÁR A SZELEKTÍV EVÉS

proteinadmin

Leave a Comment