Egyéb Hírek Sport

OLIMPIAI EGYÜTTMŰKÖDÉS KATAR ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kétoldalú együttműködési megállapodást kötött a Katari Olimpiai Bizottsággal, az erről szóló szerződést csütörtökön a két szervezet elnöke, Kulcsár Krisztián és Joaan bin Hamad bin Kalifa al-Tani sejk írta alá Dohában.

“Az együttműködés fontos lépés a nemzetközi kapcsolatainkat tekintve, miután a katari emír, Tamim bin Hamad al-Tani sejk 2002 óta tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, Katar pedig – különösen a régióban – sport szempontjából különösen nagy befolyással bír. Több területen is látunk lehetőséget arra, hogy a kapcsolatainkat elmélyítsük” – idézte a mob.hu Kulcsár Krisztiánt.
A MOB korábban együttműködési megállapodást kötött többek között az algériai, az ausztrál, a cseh, a lengyel, a tajvani és a vietnámi, az idei, budapesti vívó-világbajnokság idején pedig az orosz nemzeti olimpiai bizottsággal.
Kulcsár Krisztián a Strand Világjátékok és a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) közgyűlése miatt tartózkodik Dohában, ahol múlt vasárnap a kuvaitiakkal is együttműködést írt alá.

 

MTI

Related posts

INDUL A MAGYAR KORCSOLYÁZÁS NAPJA

proteinadmin

MAGYAR SIKER A SPARTAN VILÁGBAJNOKSÁGAIN

proteinadmin

NŐK A SPORTBAN ÉS A SPORTMÉDIÁBAN

proteinadmin

Leave a Comment