Hírek Táplálkozás

A KOLESZTERIN ÉS A TÉLI ÜNNEPEK

Átlagosan húsz százalékkal magasabb a koleszterinszintünk  a téli ünnepeket követően.

Az eddig feltételezettnél jóval nagyobb mértékben növelhetik meg a vajas, krémes, zsíros karácsonyi és újévi ételek a koleszterinszintet.
A tanulmányba bevont minden tíz lakos közül kilencnek megemelkedett a koleszterinszintje karácsony után.
Azoknak, akiknek általában magas a koleszterinszintje még jobban oda kell figyelniük arra, mit fogyasztanak a karácsonyi ünnepek alatt – figyelmeztetnek a kutatók.
A magas koleszterinszint jelentősen növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

A koleszterin szint csökkenthető több zöldség, gyümölcs, vízben oldódó rost fogyasztásával, minél kevesebb telített zsírsav és só fogyasztása mellett. A reggeli ne maradjon ki és lefekvés előtt két órával már ne étkezzünk, kerüljünk a nassolást.

A zöld tea szintén csökkenti a káros koleszterin mennyiségét és emeli a HDL-koleszterin mennyiségét. Úgy vélik, hogy katechint tartalmaz, amely megakadályozza a koleszterin felszívódását a bélrendszerben, és felgyorsítja a kiürülését a szervezetből.

Related posts

AZ EGYIK LEGNAGYOBB SZINKRONKORCSOLYA VERSENY ZAJLIK BUDAPESTEN

proteinadmin

Cink: miért van rá szükség?

proteinadmin

4,6 MILLIÁRDBÓL FEJLŐDIK A PÉCSI SPORTÉLET

proteinadmin

Leave a Comment